Pleje Catering

En ny tankegang i sundhedsvæsenets forplejning

Betydningen af nærende velafbalancerede måltider til personer der har behov for speciel pleje (f.eks. syge eller ældre) er vital for helbred og velbefindende. Mere end nogensinde har hospitals og plejesektorens køkkener behov for at individualisere udvalget af måltider og implementere innovative tilberednings procedurer.
I sundhedssektoren er mange kokke nødt til at mestre forskellige udfordringer samtidig:
  • Tilpasse kosten for at imødekomme individuelle behov med hensyn til ernaring, smag og konsistens
  • Øge livskvaliteten ved at servere lækre retter – rig på farve, smag og aroma
  • Tilbyde en bred vifte af kvalitets måltider, der både er tiltalende og lette at spise
  • Håndtere budget restriktioner gennem en effektiv tilberedning og udnyttelse af fødevarer

Innovative løsninger med Pacojet

Pacojet er et revolutionerende madlavning system, der gør det muligt at “mikro-purére” dybfrosne fødevarer til en ultra-glat mousse, creme eller sovs uden optøning. Denne unikke forberedelses og forarbejdnings metode af fødevarer kaldes “pacosséring”.

Gennem ‘pacosséring’ åbner Pacojet nye målrettede løsninger for kosttilberedning i sundhedssektoren:

  • Kreere top-kvalitets retter på få sekunder der overholder de særlige pleje diætetiske krav:
    • Dysfagi kost
    • Skåne kost
    • ‘Whole food’
    • Lavt indhold af salt, kolesterol eller sukker
  • Forberede lækre måltider med naturlige farver, intense aromaer og lækker smag – for at friste selv den mindste appetit
  • Ingen kogning er nødvendig, hvilket bevarer de værdifulde vitaminer og næringsstoffer i friske råvarer af høj kvalitet

Arbejde med Pacojet system giver yderligere fordele:

  • Tidsbesparende, ingen madspild – Forbered, nedfrys og opbevar. Pacossér efter behov:
    • Bland de friske råvarer direkte i Pacossér bæger – alt der skal gøres er at hakke dem groft forinden. Ingen forud kogning eller passering er nødvendig!
    • Sikre en optimal friskhed og hygiejne ved frysning og lagring i de lukkede pacossérings bæger
    • Pacossér portioner efter behov, resten stilles tilbage på frost til senere brug
  • Hurtig og fleksibel:
    • F.eks. til fremstilling af puréer, skum, fingermad, supper, farser, mousser og desserter
    • Pacossér direkte til service eller forberedelse/klargøring forinden – blot ved et tryk på en knap

Udvalg af opskrifter med Pacojet til produktion af en dysfagi kost

Udviklet af den anderkendte schweisiske kok Rolf Caviezel, specialiseret i ernæring for sundhedsvæsenet